Select your region:

Termék: 
Fizetési meghagyás (FMH)

Fizetési meghagyás (FMH)

Az életed során gyakran előfordulhat, hogy tartoznak Neked vagy a cégednek. Mindegy, hogy a tartozás milyen jogviszonyból származik, gyakran a legjobb megoldás a fizetési meghagyás igénybevétele. Annak érdekében, hogy minél egyszerűbben és könnyebben elérhető legyen ez az igen népszerű termékünk, minden információt összeszedtünk róla, hogy élhessetek vele! Nos, mik ezek:

  1. A Legisly platformján keresztül az ügyvéd számára elektronikusan tudod eljuttatni a szükséges adatokat, ki sem kell lépj otthonról.
  2. Tájékozódj, hogy követelésed érvényesíthető-e fizetési meghagyással.
  3. Javasoljuk, hogy nézd meg a témában készített videónkat is, ami 12 pontban 9 perc alatt elmagyaráz mindent.
  4. Mikor? A 3 millió forintot meg nem haladó követelés esetén főszabály szerint. A 3 és 30 millió forint közötti követelés vagy tartozás esetén választhatunk, hogy pert indítunk vagy fizetési meghagyást. 30 millió forint felett már kötelesek vagyunk pert indítani.
  5. Mivel az fmh-nak az a célja, hogy a követeléseket gyorsan és egyszerűen tudjuk érvényesíteni, így a törvény* bizonyos követelményeket állít fel. Nézzük sorban:
  • A követelésnek pénz fizetésére kell irányulnia és nem haladhatja meg a 30 millió forintos értékhatárt.
  • A követelésnek lejártnak, tehát esedékesnek kell lennie.
  • Mind a jogosultnak, mind a kötelezettnek rendelkeznie kell belföldi kézbesítési címmel.
  • Ha a követelés munkaviszonnyal vagy hasonló jogviszonnyal összefüggésben áll fenn, akkor bizonyos esetekben kizárja a törvény a fizetési meghagyásos út igénybe vételét.
  • A követelés nem eredhet zálogjogból.

* további információért kérlek olvasd el a 2009. évi L. törvényt a fizetési meghagyásról.

A fenti ár a leggyakoribb esetben, azaz egy jogosult, egy követelés és egy kötelezett esetén érvényes.

Az ár nem tartalmazza a 27% ÁFA-t.

19 990 Ft + ÁFA

A vásárláshoz átirányítunk a Legisly platform oldalára.

Nem volt még online jogi ügyed?

Ezen a folyamatábrán bemutatjuk, hogyan működik egy szolgáltatás teljesítése a Legisly platformján.

Beszélj velünk!

Ha kérdésed van vagy elbizonytalanodtál, mire van szükséged, keress minket és egy ingyenes 15 perces konzultációval segítünk.

Jogi ügykezelés 
online
érintésmentesen
biztonságosan

FMH-t akkor érdemes kezdeményezni, ha a követelés alapjában és mértékében is biztos vagy és egyébként a törvényi feltételeknek megfelel. A kötelezett ugyan vitathajta a követelést, de ha alaptalanul vitatja, akkor még több költséget generálhat számára a fizetés ilyen módon történő késleltetése.
Azért, mert egyszerű és konfliktusmentes. Teljesen elektronikusan kezdeményezhető és nem kell személyesen vitatkozni a tartozó személlyel (céggel).
A fizetési meghagyásos eljárásban nem a bíróság, hanem a közjegyző jár el. A közjegyző azonban jogkérdésről nem dönthet, így ha a kötelezett határidőban vitatja a követelést, akkor a bíróság fog dönteni a követelésről.
Ilyenkor az eljárás perré alakul és a követelés alapját és mértékét is bizonyítani kell.

ügyvéd

dr. Tallár Ákos tanácsa

2021-ben lehetőségünk van arra, hogy érintésmentesen, teljesen online módon közreműködjünk egy gazdasági társaság alapításában. A tagok lehetnek akár teljesen különböző településen a folyamat során és átléphetünk a fizikai találkozás korlátain. Nem kell többé feleslegesen utazni, parkolni, feleslegesen költségeket viselni egy cégalapítás miatt.

Válassz minket és élvezd az alábbi előnyöket:

A www.legisly.com weboldalon keresztül elérhető jogi ügykezelő platformon nyújtott jogi szolgáltatásokat a Legisly Solutions Kft.-vel együttműködő Tallár Ügyvédi Iroda (székhely: 1126 Budapest, Kiss János altábornagy utca 23. I/1.; kamarai nyilvántartási szám: 5203; a továbbiakban: Ügyvédi Iroda) nyújtja. Az Ügyvédi Iroda platformszolgáltatás keretében a korszerű jogi szolgáltatás technikai feltételeit veszi igénybe a Legisly Solutions Kft-től, amely platformszolgáltató jogi szolgáltatást nem nyújt.

Ezt a honlapot www.legisly.com/livlia a Budapesti Ügyvédi Kamara által 5203. ügyvédi kamarai nyilvántartási számon bejegyzett Tallár Ügyvédi Iroda tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, amelyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu és www.bpugyvedikamara.hu honlapon találhatóak.

Az Ügyvédi Iroda megbízása kizárólag a www.legisly.com weboldalon elérhető webshopon megrendelt szolgáltatásra – az ott foglalt korlátozásokkal, az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott feltételekkel – terjed ki. Az ingyenes konzultáció célja az, hogy az Ügyvédi Iroda segítsen eligazodni az igénybe vehető jogi szolgáltatások között és az, hogy segítsen kiválasztani az adott személynek legmegfelelőbb szolgáltatást.
A Legisly Solutions Kft. vagy az együttműködő Ügyvédi Iroda nem felel a megadott adatok pontatlanságából, vagy az adatváltozás bejelentésének elmulasztásából eredő károkért. Minden további szolgáltatási elem hozzáadása esetén az Ügyvédi Iroda mindenkori díjszabása az irányadó, amely a www.legisly.com weboldal webshop felületén a megfelelő paraméterek kiválasztása esetén látható. A jelen tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek. Részletes tájékoztatásért keresse fel a www.legisly.com weboldalt.